KURU İNCİR, YERLİ TOHUM MEYVE VE SEBZE;’LÜTUFLAR’

Bayındır merkeze 30 km uzaklıkta bulunan Lütuflar mahallesi yerli tohum meyve ve sebze üretimiyle birlikte kuru incir üretimi de gerçekleştiriyor. Mahalle halkı her yıl kendi tüketimleri için yerli tohum karpuz, kavun, domates, bamya ile buğdaydan yemeklik bulgur üretiyor. Lütuflar mahallesinin en önemli geçim kaynakları arasında kuru incir üretimi yer alıyor. Yıllık 100 ton rekolte elde edilen kuru incir sarılop cinsi incir ağaçlarından sağlanıyor. 25 Ağustos-Ekim ayının ilk haftası arasında kuruma düzeyine yaklaşmış incirler ağaçlardan toplanarak sergiler üzerinde 3 günlük kurutma işlemi uygulanıyor. 600 metre rakımda yetişen incirlerin kaliteli olmasını mahallenin sahip olduğu toprak yapısı ve iklim sağlıyor. Aydın, Ödemiş,Tire’den mahalleye gelen tüccarlar üretilen rekoltenin tamamının alımını gerçekleştiriyor. Mahallede sarılop cinsi incir fidan üretimi, zeytin, turşuluk salatalık, ceviz üretimide gerçekleştiriliyor.